Festivalul „Cerbul de Aur” se încheie cu un spectacol de folclor

Realizator: Festivalul „Cerbul de Aur” îşi închide porţile astăzi cu un spectacol de folclor. Realizatoarea TVR Ionela Tudor, prezentatoarea evenimentului, ne vorbeşte despre importanţa acestei seri.
Ionela Tudor: Venim la Braşov de foarte mult timp, nu numai pentru Cerbul de Aur, şi pentru alte evenimente şi în general pentru întâlniri de suflet. Şi mă bucur că există aşa o deschidere minunată pentru a sprijini şi spectacolul de foclor de la Cerbul de Aur, după părerea noastră, poate cel mai important din câte există în România.
Realizator: Evenimentul va fi transmis în direct şi de Radio România Antena Satelor. Prima parte este dedicată unui gen mai puţin promovat în ultimii ani – muzica lăutărească. Invitata de onoare este Gabi Luncă, singura reprezentantă în viaţă a generaţiei lăutăriei clasice. Artiştii din zona floclorului vor cânta, unii dintre ei, în premieră, piese din acest gen. Partea a doua este dedicată folclorului reinterpretat, iar în cea de-a treia ne vom întâlni cu maestrul Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi./ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 august)