Concursul Național de Caligrafie, ediția a-III-a, 2019

Asociația “Liber la Educație, Cultură și Sport” (www.educatie.ong ), în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Institutul Cultural Român și Universitatea Națională de Arte București, organizează cea de-a treia ediție a proiectului cultural – educativ Concursul Național de Caligrafie, având ca susținători Agerpres și mari producători de instrumente de scris: Faber Castell, Tombow, Lamy, Pentel și Stabilo.
Proiectul – concurs dedicat tuturor categoriilor de vârstă, se va desfășura în perioada 01septembrie-30noiembrie 2019 cu participare gratuită.
Grupe de vârstă: copii (8-12 ani), tineri (13-19 ani), adulți (20 – 39) și seniori (40+).
Participarea la proiect constă în realizarea unei lucrări caligrafice în concordanță cu tema de anul acesta:
Biodiversitatea, comuniunea om – natură. Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 20 octombrie 2019 (data poștei). Regulamentul de concurs este disponibil atât pe www.educatie.ong ,cât și pe pagina de Facebook Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport.
Evaluarea lucrărilor se va face de un juriu internațional format din caligrafi profesioniști, învățători, profesori, critici de artă, reprezentanți ai instituțiilor partenere.
Lista câștigătorilor va fi afișată înainte de 23 octombrie 2019 atât pe site-ul www.educatie.ong, cât și pe pagina de Facebook Asociația “Liber la Educație, Cultură și Sport”, urmând ca premierea să se desfășoare la vernisajul ExpoCaligrafia 2019, eveniment ce se va avea loc la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, București, în data de 1 noiembrie 2019, ora 16.00.

RADOR – 27 august