Elevii mai au o săptămână de vacanţă, în timp ce pentru profesori anul şcolar a început ieri. Şcolie vor începe pe 9 septembrie, după cum au anunţat autorităţile. Care este structura anului şcolar şi care sunt noutăţile, ne spune acum Ciprian Sasu:
Reporter: Dacă prima zi de şcoală este 9 septembrie 2019, primul semestru se va încheia vineri, 20 decembrie. În perioada 26 octombrie – 3 noiembrie 2019, clasele din învaţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de vară va începe la 13 iunie 2020. Cursurile sunt dispuse pe durata a 35 de săptămâni. Programul Şcoala Altfel se va desfăşura în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020. Totodată, Ministerul Educaţiei a propus ca lucrările scrise semestriale, adică tezele, să se susţină după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin 3 săptămâni înainte de finalul semestrului.
În Capitală, din cele 418 unităţi şcolare de stat, 8 nu au autorizaţii de funcţionare din diverse motive, dar anul şcolar va începe şi acolo la 9 septembrie, urmând ca ele să obţină pe parcurs autorizaţie de funcţionare – a declarat, în emisiunea Serviciul de Noapte de la Radio România Actualităţi, Ioana Mihaela Neacşu, inspector şcolar general al municipiului Bucureşti:
Ioana Mihaela Neacşu: Mă întâlnesc cu toți directorii tuturor unităților de învățământ din Capitală, astfel încât să putem avea informația cea mai exactă direct de la sursă. Până la acest moment, însă, am fost asigurați că se fac mari eforturi, în unele sectoare s-a lucrat și în weekend, sâmbătă și duminică, 24 de ore din 24.
Reporter: Între timp a fost aprobat şi calendarul desfăşurării examenului de evaluare naţională în viitorul an şcolar. Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor susţine prima probă, la limba şi literatura română, la 15 iunie. Primele rezultate vor fi afişate pe 22 iunie, iar cele finale la 27 iunie./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 septembrie)