Nominalizări pentru portofoliile vacante din Guvernul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis astăzi președintelui Klaus Iohannis şase noi propuneri de miniștri pentru portofoliile rămase vacante. După ruperea coaliției de guvernare, șefa cabinetului propune trei membri ALDE pentru a menține configurația politică actuală și pentru a nu fi nevoită să ceară un vot de încredere în parlament. Pentru alte trei portofolii au fost făcute numiri, întrucât actualul interimat expiră în zilele următoare.

Premierul Viorica Dăncilă: Voi transmite către președintele României următoarele nominalizări: pentru portofoliu Mediului și vice prim ministru Graţiela Gavrilescu, pentru portofoliul Energiei Ion Cupă, pentru portofoliul relației cu Parlamentul Ștefan Băișanu, pentru Ministerul Afacerilor Interne Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru Ministerul Educației Naționale, Camelia Gavrilă, pentru funcția de vicepriministru, Dan Matei.

Reporter: Premierul a mai afirmat că în cazul în care cei trei membri ALDE nominalizați astăzi în guvern vor fi excluși din partidul lor va nominaliza alte trei persoane tot de la ALDE, apreciind că liderul Călin Popescu Tăriceanu nu va putea da afară toată organizația./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 septembrie