ALDE nu a decis, încă, dacă va vota pentru moţiunea de cenzură la adresa guvernului, dar admite că au existat discuţii în acest sens cu liberalii, care sunt iniţiatorii demersului. Aflat, astăzi, la Jupiter, la Şcoala de Vară a Tineretului ALDE, liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, a respins, categoric, o eventuală intrare la guvernare alături de PNL. Bogdan Comşa relatează de la Radio România Constanţa.
Reporter: ALDE condiționează sprijinirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului de existența unui plan coerent de acțiune ulterior unei eventuale demiteri a cabinetului Dăncilă. Președintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că deocamdată au avut loc doar discuții preliminare cu reprezentanții PNL, pe acest subiect.
Călin Popescu-Tăriceanu: O tatonare, o discuție exploratorie pe care PNL a avut-o și cu noi, cum avut și cu celelalte partide. Suntem partid de opoziție, vor să știe ce intenții avem. Putem să votăm o moțiune de cenzură cu condiția să vedem și care sunt pașii următori, care ar fi programul de guvernare, care ar fi echipa guvernamentală care ar urma. Aceste lucruri nu le-am discutat încă, s-ar putea să le discutăm în condițiile în care PNL își dorește să avanseze pe acest teren.
Reporter: Călin Popescu-Tăriceanu a tranșat și subiectul participării la guvernare alături de PNL.
Călin Popescu-Tăriceanu: Răspunsul este scurt și clar: nu.
Reporter: Președintele ALDE a contrazis afirmațiile că protocolul de colaborare cu PSD a fost denunțat ilegal.
Călin Popescu-Tăriceanu: A fost denunțat o dată cu anunțul de retragere de la guvernare, făcut în 26 august, în cadrul delegației permanente, când a fost un punct distinct pe ordinea de zi: denunţarea protocolului și retragerea de la guvernare.
Reporter: Călin Popescu-Tăriceanu a mai declarat că pentru ALDE urmează o perioadă de opoziție, care va fi un bun prilej pentru partid să își refacă identitatea liberală, știrbită de colaborarea cu PSD./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 septembrie)