Răspunsul preşedintelui USR la Pactul naţional pentru bunăstarea românilor, propus de PSD

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, ca răspuns la propunerea de a semna Pactul naţional pentru bunăstarea românilor, că Alianţa USR PLUS se angajează să nu taie pensiile şi salariile şi să aducă bunăstare românilor. USR va lua în considerare semnarea unui astfel de pact doar dacă prim-ministrul demisionează şi acceptă organizarea de alegeri anticipate –  a scris Dan Barna pe Facebook. El a fost validat, astăzi, în funcţia de preşedinte al partidului în cadrul unui congres organizat la Timişoara.
Dan Barna: Am luat act de propunerea doamnei Dăncilă şi, într-adevăr, pot spun fără niciun fel de echivoc că USR se angajează să nu taie pensiile şi salariile şi să aducă bunăstare românilor, dar – şi acum mă adresez doamnei Dăncilă – dacă dânsa şi PSD-ul acceptă să semneze pactul pentru anticipate, pe care l-am propus acum câteva zile, i l-am retransmis în această dimineaţă, şi acceptă că această guvernare nu mai reprezintă românii şi nu mai are majoritate şi îşi dă demisia, atunci putem într-adevăr să discutăm despre orice altfel de pact pentru bunăstare. USR, repet, îşi asumă că nu va tăia pensiile şi salariile, va aduce bunăstare românilor, dar trebuie să terminăm această criză guvernamentală, pe care doamna Dăncilă o întreţine în mod conştient şi iresponsabil.
Realizator: Reamintim că PSD le-a propus tuturor partidelor să semneze un pact naţional pentru bunăstarea românilor, prin care să se angajeze că nu vor reduce salariile şi pensiile. Documentul, transmis şi partenerilor sociali, mai prevede şi menţinerea facilităţilor acordate IMM-urilor şi a nivelului de impozitare pentru persoanele fizice şi juridice, care desfăşoară activităti independente. Proiectul de acord a fost anunţat pe Facebook de premierul Viorica Dăncilă./denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 septembrie)