China a ales un panda, animalul emblematic al familiei de urside a țării, ca mascotă pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, a declarat Comitetul de organizare, marţi, în capitala chinezăi.
Mascota Olimpiadei, denumită „Bing dwen dwen” („mic stâlp de gheață”), este un panda într-o ținută de gheață, care face un semn cu „mâna”. Micuțul urs alb cu negru are „o inimă de aur și o mare dragoste pentru tot ceea ce are legătură cu Jocurile de iarnă”, a postat pe Twitter Comitetul de organizare chinez pentru a-şi explica alegerea făcută.
Beijingul va deveni în 2022 primul oraș din lume care a organizat Jocurile Olimpice de vară (în 2008, ed.) şi de iarnă.
Comitetul de organizare din Beijing a anunțat că va investi 1,5 miliarde de dolari (1,35 miliarde de euro) în construcția de sate, instalații sportive și alte infrastructuri.
Ţara va dezvolta şi o linie de tren de mare viteză între Beijing și Zhangjiakou, un oraș din nord-vestul capitalei chineze, unde se vor desfășura unele competiții.
De asemenea, Comitetul de organizare a dezvăluit marți mascota Jocurilor Paralimpice (4-13 martie 2022): un felinar roșu iluminat. /rcostea/ddaniela

(www.lesoir.be – 18 septembrie)