Moțiunea de cenzură va fi depusă în câteva zile anunță la RFI, senatoarea PNL Alina Gorghiu, care precizează că textul a fost finalizat în linii mari. USR a discutat ieri cu PMP, UDMR și reprezentanții minorităților naționale, liberalii lipsind însă de la întâlnire, deși au fost invitați. Alina Gorghiu face apel la colegii de opoziție să lase de o parte jocurile de imagine și să sprijine moțiunea.
Alina Gorghiu: Nu mă interesează jocurile politice sau cele de imagine pe care le fac unii și alții. Suntem în opoziție toți. Trebuie să votăm moțiunea de cenzură. Nu mai este timp nici de balet, nu mai este timp nici de punctat electoral pe la colțuri. Sunt optimistă privitor la succesul moțiunii de cenzură. Textul deja fost redactat, urmează să fie finalizate observațiile și integrate în textul inițial.
Realizator: Da. Numai că, știți bine doamnă Gorghiu, că unii parlamentari de la ALDE au trecut la PSD, nu știm dacă nu se va întâmpla în continuare acest lucru. Cei care au rămas nu sunt nici ei foarte convinși că trebuie să voteze această moțiune. Pe de altă parte, minoritățile naționale ați văzut că sunt împărțite, unii parlamentari de acolo vor vota moțiunea, alții nu. În aceste condiții, moțiunea pare sortită eșecului.
Alina Gorghiu: În acest moment, guvernul nu mai are majoritatea în parlament. O soluție la acest blocaj trebuie găsită./ahincu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (18 septembrie)