Propunerea legislativă de impozitare a pensiilor speciale se va afla pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare

Parlamentul are pe agenda de lucru a săptămânii viitoare mai multe acte normative, printre care și propunerea legislativă de impozitare a pensiilor speciale. Cu detalii, redactorul RRA, Cătălin Purcaru:
Reporter: Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale se va afla în atenția deputaților, după ce, în această săptămână a trecut de Senat fără niciun vot împotrivă. Inițiativa aparține ministrului de finanțe, Eugen Teodorovici, senator PSD, și prevede taxarea pensiilor speciale cu 30% pentru ce depășește 7000 de lei și cu 50% pentru ce depășește 10.000 de lei.
Eugen Teodorovici: Știm foarte bine că în România sunt mai multe categorii de pensionari, știm foarte bine că unii dintre ei primesc pensia fără să fi contribuit nici măcar cu un leu pentru acea pensie, ştim că azi avem în plată pensie de 15.000 de euro. Este un act, car,e spunem noi, face dreptate și justiție socială.
Reporter: Opoziția a tras însă atenția că nu au fost incluse și pensiile de care beneficiază foștii parlamentari. Senatorul PNL, Florin Cîțu.
Florin Cîțu: Pensiile speciale, noi spunem de ani de zile că ar trebui să dispară, pentru că cifra pe care o plătim de la buget anual este de aproape două miliarde de euro pentru aceste pensii, unde nu există contributivitate. Proiectul vine în direcția bună, dar nu merge până la capăt.
Reporter: Deputații se vor pronunța și asupra inițiativei legislative prin care programul „Prima Casă” să fie redenumit ”O familie, o casă”./ahincu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 septembrie)