Reprezentantul Alianţei USR – PLUS, Dan Barna, şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale

Reprezentantul Alianţei USR – PLUS, Dan Barna, şi-a depus, astăzi, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. El a venit, la Biroul Electoral Central, alături de Dacian Cioloş şi a fost aşteptat de membri şi de simpatizanţi ai acestei alianţe. Petruţa Dinu are detalii acum în direct. Bună ziua, Petruţa, te ascultăm!

Reporter: Bună dimineaţa! Este a treia zi de înscrieri de candidaturi aici la BEC și a fost deschisă de Dan Barna care a declarat că depune un număr de aproape 400 de mii de semnături. El a precizat că atuurile pe care le are în această competiție sunt: energia și capacitatea de a reprezenta noua generație pentru că – spune el – românii merită să fie fericiți, aici, în ţară, nu în afara granițelor ei.

Şi pentru că Alianța USR PLUS merge în aceste alegeri în tandem, Dan Barna – președinte; Dacian Cioloş – premier, fostul prim-ministru spune că cele două formaţiuni pregătesc o viitoare guvernare. Primul pas – arată Dacian Cioloş – este depunerea unei moțiuni de cenzură şi organizarea de alegeri anticipate, pentru formarea unei majorități în Parlament. Aici la BEC, sunt deja prezenţi susţinătorii președintelui Klaus Iohannis care este așteptat la ora 12:00, pentru a-şi depune candidatura pentru un mandat la Cotroceni. Amintesc că ieri, premierul Viorica Dăncilă și-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Închei cu precizarea că data limită pentru înscrieri este duminică 22 septembrie, iar pe 12 octombrie începe campania pentru alegerile din noiembrie./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 septembrie