Acţiuni programate în judeţul Botoşani în cadrul campaniei „Let”s Do It, Romania!”

Astăzi este Zi de Curăţenie Naţională organizată de Asociaţia „Let’s Do It, Romania!”. 26 de judeţe din ţara noastră se alătură celor peste o sută de ţări care fac în aceeaşi zi curăţenie.

Sunt nouă ani de când este organizată în România această iniţiativă, care a implicat peste 1.800.000 de voluntari şi 50.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică. La Botoşani, acţiunea de ecologizare este dublată, anul acesta, de un marş pe biciclete al tinerilor care participă la campanie, după cum transmite corespondenta noastră Gina Poenaru.

Reporter: Săptămâna Europeană a Mobilității se va încheia la Botoșani cu două marșuri pe biciclete. Primul va avea loc astăzi, când tinerii care vor participa la acțiunea de ecologizare „Let’s do it, Romania!” vor pleca de la ora 9:00 din față Comisariatului Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu la vânătoare de deșeuri la Ipotești. Cele două acțiuni sunt organizate de Garda de Mediu și ADI Ecoproces, care vor pune la dispoziția participanților aproximativ 9.000 de saci, dintre care 6000 pentru deșeuri de plastic și fier, cele mai numeroase deșeuri aruncate în natură, precum și 2.700 pentru resturi de sticlă.

Voluntarii „Let’s do it, Romania!” își voi alege singuri zonele pe care le vor ecologizarea. În plus, societatea de salubrizare Urban Serv va acorda anul acesta a trei premii celor mai activi voluntari, grupuri sau individual pentru cea mai mare cantitate de deșeuri strânsă din zonele în care îl face dovada prin fotografii cu au fost la curățenie astăzi. Județul Botoșani participă pentru cel de al zecelea an consecutiv la campania „Let’s do it, Romania!”, în cele nouă ediție anterioare fiind printre județele fruntașe./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 septembrie