Adina Dragomir, preşedinta Juriului Internaţional Radio al URTI 2019

Colega noastră, Adina Dragomir, redactor şef la Radio România Cultural, va prezida Juriul Internaţional Radio 2019 pentru desemnarea câştigătorului Marelui Premiu de Radio acordat de Uniunea Internaţională de Radio şi Televiziune (URTI).

„Sunt extrem de onorată să primesc această invitaţie şi o văd ca pe o mare oportunitate atât personală, cât şi profesională. Nu pot decât să sper că mă voi ridica la aşteptările şi standardele acestor premii şi ale juriului pe care îl voi prezida”, ne-a spus Adina Dragomir. Ea a mai făcut parte din juriul Galei Societăţii Civile, pentru secţiunea Artă şi Cultură, în anul 2018, dar şi din juriul internaţional ABU în anul 2019.

Din 2007 face parte din echipa Radio România Cultural. A trecut prin toate etapele devenirii unui jurnalist de radio: a fost reporter, a relatat numeroase evenimente culturale din Bucureşti şi din ţară, a făcut parte din echipa emisiunii de documentare Storymania, a realizat mai multe emisiuni, printre care şi Povestea luxului, un program despre poveştile marilor creatori de brand-uri de lux ai lumii. În perioada 2014 – 2017 a fost producătoarea emisiunii Oraşul vorbeşte, din 2018 este redactorul şef al redacţiei Publicistică de la Radio România Cultural.

Înfiinţată în 1949, sub egida UNESCO, Uniunea Internaţională de Radio şi Televiziune – URTI, are în componenţă 66 de radiouri şi televiziuni din 51 de ţări. Grand Prix Internaţional pentru programe radio este un concurs anual organizat cu scopul extinderii artei radiofonice. Radio România deţine vice-preşedinţia acestei prestigioase organizaţii media.

(RADOR – 23 septembrie)