Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, şi alţi doi senatori foşti membri ai grupului ALDE anunţă că de acum vor activa în grupul PSD

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a anunţat că va activa de astăzi în grupul PSD de la Senat. Aceeaşi decizie a fost luată şi de senatorii Ionuţ Sibinescu şi Daniel Zamfir, care au făcut şi ei parte din grupul ALDE, desfiinţat recent, de la Senat. Daniel Zamfir a criticat, din nou, acordul dintre Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta şi a cerut denunţarea acestuia.

Daniel Zamfir: Eu îmi doresc foarte tare ca domnul preşedinte Tăriceanu să constate că toate deciziile luate în ultima perioadă de timp au afectat grav activitatea şi funcţionarea partidului. S-a dezintegrat grupul de la Senat, s-a dezintegrat grupul de la Camera Deputaţilor. În moment ăsta, cred că partidul este într-o situaţie extrem de delicată. Ca atare, cea mai urgentă şi necesară decizie este aceea de a denunţa, de a rupe urgent alianţa cu partidul lui Ponta.

 Între timp, 10 parlamentari ALDE s-au alăturat grupului Pro Europa din Camera Deputaţilor, condus de Victor Ponta. Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spunea că doar astfel aceştia îşi pot menţine funcţiile din structurile de conducere ale Camerei după ce grupul deputaţilor ALDE s-a desfiinţat.

Călin Popescu-Tăriceanu: Deputaţii ALDE rămân membri ALDE și vom face un grup mai mare care va purta denumirea liberal-democrat și, în acest context, având în vedere numărul mare de deputați pe care îl va avea, ponderea lor le va permite să păstreze pozițiile deținute în structurile Camerei Deputaților, fie că vorbim de Biroul Permanent, fie că vorbim de comisiile de specialitate./aburtica/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 septembrie