PNL a depășit numărul de semnături necesare pentru demiterea cabinetului Dăncilă prin moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut chiar de președintele partidului, Ludovic Orban, care a spus că documentul va fi depus la Parlament la începutul săptămânii viitoare.
Ludovic Orban: Până acum am discutat de ziua de luni, dar rămâne să mai calculăm un pic posibilul calendar să vedem ce contramăsuri ar putea să pregătească cei de la PSD. Avem 237 de semnături, în afară de aceste semnaturi avem angajate discuții cu încă peste 10 parlamentari, fie pentru semnături, fie pentru susținerea moțiunii prin vot. Sunt parlamentari independenți, parlamentari ai minorităților naționale și parlamentari PSD, dintre cei cu care purtăm discuții în continuare.
Realizator: Premierul Viorica Dăncilă susține într-o postare pe o rețea de socializare că nici această moțiune de cenzură nu va trece, pentru că nu există susținere și amintește că opoziția a mai ratat o șansă când a venit în parlament fără o viziune sau un program de guvernare. ”PSD este un partid unit și responsabil”, mai spune Viorica Dăncilă. Și președintele Camerei Deputaților, social-democratul Marcel Ciolacu credă că moțiunea nu are șanse de reușită și se va demonstra că este mult mai ușor să strângi semnături decât să convingi parlamentarii să fie în sală și să voteze, spunea acesta. Reamintim că este nevoie de cel puțin 233 de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, iar guvernul să fie înlăturat./ahincu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (25 septembrie)