Preşedintele PNL anunţă depunerea în parlament a moţiunii de cenzură la adresa guvernului

La Cluj-Napoca, în cadrul unei reuniuni a liberalilor, președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că moțiunea de cenzură a opoziției la adresa guvernului condus de Viorica Dăncilă va fi depusă mâine la parlament. Aflăm acum cum se poziționează partidele parlamentare:
Reporter: Iulia Gherman – Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că moțiunea de cenzură este semnată de 237 de parlamentari, în condițiile în care pentru a fi adoptat de parlament documentul are nevoie de 233 de voturi favorabile. Liderul liberalilor precizează că demersul de înlăturare a guvernului Dăncilă este sprijinit de opoziție, dar și de mai mulți social-democrați.
Președintele USR, Dan Barna, subliniază că actuala guvernare nu face bine României şi spune că parlamentarii partidului vor vota la vedere, pentru a nu exista vreun echivoc.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declară la rândul său că senatorii și deputații Uniunii vot vota pentru moțiunea de cenzură.
Declaraţii similare au fost făcute de reprezentanții PMP, ALDE și PRO România.
De cealaltă parte, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, afirmă că moţiunea de cenzură nu va obține numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, pentru că nu prezintă un program de guvernare și o propunere de premier. PSD precizează că parlamentarii partidului vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură, dar nu-şi vor exprima opțiunea prin vot.
Potrivit prevederilor constituționale, moțiunea de cenzură este dezbătută și supusă aprobării parlamentului după trei zile de la data la care a fost prezentată în ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților./cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 30 septembrie)