PSD va face o nouă propunere pentru funcţia de comisar european pentru portofoliul transporturilor

Realizator: Amalia  Bojescu – PSD va face o nouă propunere pentru funcția de comisar european pentru portofoliul transporturilor. Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă în urmă cu puțin timp și vine ca urmare a respingerii candidaturii Rovanei Plumb în Comisia juridică a Parlamentului European. Viorica Dăncilă spunea că, potrivit legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese, iar situația asta a fost un joc politic ce lasă loc de interpretări.
Viorica Dăncilă: Nu există un conflict dovedit, nu există un motiv solid pentru această respingere, iar atitudinea Comisiei juridice a fost profund încurajată de opoziția din România în frunte cu președintele Iohannis, care anunța cu oră înaintea deciziei că dorește consultări pe tema nominalizării unui nou comisar european.
Realizator: O decizie în privința unei noi propuneri va fi luată cel mai probabil mâine, când este programată o ședință a Comitetului Executiv al PSD. Președintele României a convocat pentru miercuri membrii guvernului pentru consultări pe tema numirii unui nou comisar european. Reamintim că, astăzi, Comisia juridică din Parlamentul European a răspuns cu 13 voturi pentru și șapte împotriva candidaturii Rovanei Plumb pentru postul de comisar european al transporturilor, argumentul fiind că aceasta este nepotrivită pentru a ocupa funcția în concordanță cu tratatele și codul de conduită din cauza conflictelor de interese. Eurodeputatul PSD Rovana Plumb a acuzat Comisia juridică a Parlamentului European de discriminare, precizând că interesul acesteia a fost să blocheze candidatura României./lazard/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 septembrie)