Caravana Gaudeamus Radio România pentru prima dată la Iași

Caravana Gaudeamus Radio România – cel mai cunoscut şi longeviv proiect cultural dedicat cărţii – ajunge astăzi, pentru prima dată, la Iaşi. Evenimentul va dura cinci zile, iar ofertă editorială este unade excepţie.
Reporter: Cristina Vartolomei – Peste 30 de edituri din toată țara sunt prezente la Târgul Gaudeamus de la Iași cu mii de volume pentru toate gusturile și vârstele. Oferta tipărită este completată de muzică și de jocuri educaționale.
Cornelia Chifor, coordonator al Târgului de carte Gaudeamus: Sunt convinsă că toți cei care vor ajunge în perioada 2-6 Octombrie la Târgul Gaudeamus Radio România din Piața Unirii din Iași vor pleca mulțumiți de acolo. Cifrele preliminare, numărul de participanți ne /…/ eu sper o ediție de succes, cel puțin că prim pas aici, în Iași. E un oraș cu o tradiție îndelungată culturală, o tradiție foarte bogată care merită evenimente de calibru.
Reporter: Președintele de onoare al primei ediții a Târgului Gaudeamus Iași este profesorul Alexandru Călinescu, istoric literar, critic literar și publicist.
Alexandru Călinescu: E minunat pentru Iași că în sfârșit Gaudeamus ajunge la noi în oraș, era normal să ajungă într-un oraș universitar de tradiția și de talia Iașului. Pentru o săptămână, Iașul devine o capitală a cărții, ceea ce este extraordinar.
Reporter: Deschiderea oficială a primei ediții a Târgului de carte Gaudeamus de la Iași va avea loc la ora 11:00, iar programul de vizitare va fi apoi zilnic, între orele 10:00 și 20:00./eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 octombrie