ANIVERSAREA CELOR MAI MICI MARINARI, MARCATĂ DE REALIZĂRI DEOSEBITE

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” aniversează, joi, 3 octombrie, 138 de ani de la înființarea primei structuri de învățământ liceal de Marină din România, în anul 1881. Această instituție a funcționat, sub diferite forme de organizare, dar a cunoscut și două perioade în care a fost desființată, respectiv între anii 1960-1973 și 1998-2018.
Colegiul militar de la Constanța și-a redeschis porțile, în toamna anului trecut, după 20 de ani de la desființarea acestuia din anul 1998, pentru a stimula interesul adolescenților față de profesia militară, în general, precum și față de diversitatea domeniilor de activitate din Forțele Navale Române, în care aceștia își pot îndeplini aspirațiile profesionale și își pot construi o carieră în Marină.
În anul de învățământ 2019-2020, sunt înscriși aproximativ 320 de elevi, care sunt îndrumați în activitățile de învățământ și extra-curriculare de 18 cadre didactice. Astăzi, la ceas aniversar, facem bilanțul primului an de la reînființare și menționăm rezultatele deosebite, pe care elevii și profesorii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” le-au obținut: 20 de premii la olimpiade școlare,132 de premii la concursuri școlare, 9,05 – media generală a colegiului, 32 de parteneriate școlare încheiate și implicarea în 12 proiecte cu impact social.