NEW EUROPE: Politica de coeziune UE va sprijini companiile românești

Comisia Europeană a salutat pe 4 octombrie decizia României de a aloca încă 150 de milioane de euro din bugetul lor (sic!) pentru Politica de Coeziune către Inițiativa SME, care folosește fonduri UE pentru susținerea finanțării private a întreprinderilor mici și mijlocii.
Cu această mărire este de așteptat ca Inițiativa să genereze un sprijin financiar de până la 1,38 miliarde de euro pentru companiile românești.
„România a fost unul dintre primele state membre care s-au alăturat Inițiativei SME, iar acest lucru a dat roade. Mulțumită resurselor suplimentare de la Fondul European de Dezvoltare Regională, din ce în ce mai multe IMM-uri și start-up-uri vor fi capabile să profite de ocazie și să continue să creeze locuri de muncă, creștere și prosperitate pentru țară și pentru populația ei”, a declarat comisarul european pentru politica de vecinătate, negocieri de extindere și politică regională, Johannes Hahn.
Conform inițiativei, Banca Europeană de Investiții a semnat acorduri noi cu CEC Bank, Banca Comercială Română, BRD–Groupe Société Générale, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și Unicredit Bank. Conform contractelor deja existente cu Banca Transilvania și ING Bank România, este de așteptat ca de aceste acorduri să beneficieze în jur de 5.000 de IMM-uri și start-up-uri care au nevoie de finanțare.

EU cohesion policy to support Romanian businesses

NEW EUROPE (Belgia), 4 octombrie 2019

Traducere: Andrei Suba