Compania Metrorex a aprobat proiectul pentru noua linie de metrou Gara de Nord – Gara Progresul

Compania Metrorex a aprobat proiectul pentru noua linie de metrou Gara de Nord – Gara Progresul, o investiţie estimată la 1,8 miliarde de euro. Magistrala M4 din Nordul până în sudul Capitalei va deveni cea mai lungă linie de metrou din Bucureşti. Lucrările ar urma să dureze patru ani de la semnarea contractului, pe traseul dintre Gara de Nord şi Gara Progresul fiind prevăzute 13 staţii, a anunţat, astăzi, directorul general al Metrorex, Marin Aldea:
Marin Aldea: Studiul de fezabilitate a fost finalizat cu succes. Urmează etapele pentru a fi promovat şi aprobat prin hotărâre de guvern. Este un proiect care se va desfăşura pe o lungime de circa 12 kilometri cale dublă de reţea. Sunt 13 staţii, un depou şi 12 trenuri. Valoarea totală a proiectului este de 1,8 miliarde de euro cu TVA. Puncte de conexiune la Gara de Nord, la staţia Izvor şi la staţia Eroii Revoluţiei.
Realizator: Şi compania CFR Infrastructură analizează ofertele depuse pentru refacerea liniei Gara de Nord – Giurgiu, frontieră cu Bulgaria, pentru realizarea unei conexiuni între Gara de Nord şi Gara Progresul pe centura ferovară a Capitalei, ne-a transmis reporterul nostru, Alexandru Lancuzov./ilixandru/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 octombrie)