Jane Fonda a fost arestată la Washington, unde protesta împotriva schimbărilor climatice

La fel de pasională în viaţă ca şi pe marile ecrane, Jane Fonda a fost arestată în timp ce protesta la Washington, împreună cu un grup de ecologiști, împotriva schimbărilor climatice, cerând Congresului să adopte imediat Green New Deal.
Actriţa în vârstă de 81 de ani a fost somată în mod repetat de poliție să părăsească scările de la Capitol Hill, sediul Congresului american. În urma refuzului, agenţii a încătușat-o și au arestat-o. Fonda și alți 15 activiști sunt acuzați de demonstrație neautorizată şi de „aglomerație și obstrucție”. Arestul a avut loc în jurul orei locale 13:00.
Inspirată de Greta Thunberg, Jane Fonda îşi anunțase protestul cu mai multe zile înainte.
„Voi fi la Capitoliu în fiecare vineri, fie că plouă, sau este soare”, a scris actriţa pe social media, „fiind inspirată și încurajată de mișcarea incredibilă creată de tinerii noștri. Nu pot sta fără să fac nimic uitându-mă cum aleşii noștri ignoră, sau chiar mai rău, potenţează industriile care ne distrug planeta. Am venit la Washington pentru a fi mai aproape de epicentrul luptei pentru climă”.
Mișcarea sa, a declarat Fonda pentru ABC News, se va numi „Fire Drill Friday” și va aduna oameni de știință, celebrități și activiști în lupta împotriva schimbărilor climatice. „În fiecare vineri, la ora 11 dimineața – a spus actriţa, sfidând polița – puteţi veni aici să mă arestaţi”.
Jane Fonda nu este prima divă care a ajuns în cătușe din cauza propriului angajament. În 2016, Shailene Woodley a fost arestată în timp ce protesta împotriva unui proiect dăunător mediului din Dakota de Nord, în timp ce în 2012, George Clooney a fost arestat la Washington, în timpul unui miting de protest în faţa ambasadei Sudanului.www.ilgiornale.it

Traducerea: Cătălina Păunel/cpaunel