Oficial, campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie a început

Oficial, campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie a început în această dimineaţă. Echipele de campanie ale celor 14 candidaţi au trebuit ca până la miezul nopţii să strângă toate materialele electorale afişate pentru a le instala exclusiv în locurile special stabilite de către autorităţile locale. Românii din străinătate au început deja să voteze prin corespondenţă, 41 de mii de conaţionali au optat pentru acest sistem. Ca noutate, în diaspora va funcţiona varianta listelor generate direct pe tabletă, iar numărul alegătorilor ar putea ajunge astfel până la 10.000 într-o singură secţie, spune preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.
Constantin-Florin Mitulețu-Buică: Efortul a fost nu numai fizic şi logistic pentru a înființa secțiile de votare, ci şi financiar. Da, democrația este scumpă și sigură, dar, la fel, s-au simplificat procedurile de votare la secția de votare, astfel încât să ne asigurăm că pot să voteze cu mult mai mulți cetățeni şi nu va mai fi o legendă ‘3.000 de cetățenii au votat într-o singură zi’.
Realizator: Ministerul Afacerilor Externe a transmis, ieri, către Autoritatea Electorală Permanentă, o listă suplimentară cu 270 de secţii de votare în străinătate, în completarea celor 444 de secţii aprobate. Termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către AEP a propunerilor de secţii de votare în străinătate este 19 octombrie, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Externe./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 octombrie