Flashmob împotriva traficului de persoane

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.T.I.P.) şi Compania Națională Aeroporturi București (C.N.A.B.) vor organiza marți, 15.10.2019, la ora 09:00, în incinta Aeroportului Henri Coandă Otopeni, o acţiune preventivă de tip flashmob.

Activitatea se va adresa călătorilor aflaţi în aeroport şi își propune să atragă atenţia cu privire la traficul de persoane şi la necesitatea unei implicări sociale active în lupta împotriva acestui fenomen.

Evenimentul se va desfășura cu sprijinul a 30 de elevi ai Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr” Bucureşti, care, prin pasiunea lor pentru dans, își vor canaliza talentul și dăruirea în vederea transmiterii unui mesaj referitor la consecințele traficului de persoane. Orientarea spre artă schimbă valori, atitudini, ne ajută să conștientizăm și să luăm decizii corecte.

Tot cu acest prilej, vor fi diseminate materiale informativ-preventive şi vor fi transmise publicului sfaturi şi informaţii utile privind traficul de persoane.

Jurnaliștii sunt invitați începând cu ora 09:00, la terminalul Plecări.

Informaţii de background:

 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

 În prezent, A.N.T.I.P. implementează împreună cu diverşi parteneri guvernamentali şi neguvernamentali următoarele campanii naţionale de prevenire a traficului de persoane:

Campania naţională de informare şi prevenire a traficului de persoane “SĂPTĂMÂNA PREVENIRII TRAFICULUI DE PERSOANE”, o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, se derulează în perioada 14 – 20 octombrie 2019;

Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul obligării la cerșetorie forțată „DĂ-I LIBERTATEA! NU-I PLĂTI EXPLOATAREA!;

Campania naţională de prevenire a traficului de minori “INFORMEAZĂ-TE PENTRU A FI PROTEJAT!”;

Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă “MUNCEŞTE ÎN STRĂINĂTATE ÎN SIGURANŢĂ!”.

 

Informaţii suplimentare:

 Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane

Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,   Fax: 021-319 01 83,  E-mail:  presa.anitp@mai.gov.ro

Websiteanitp.mai.gov.roYoutube: ANITP Romania,

FacebookAgentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane                       

 

Compania Națională Aeroporturi București

Telefon: 021.201.33.04, fax 021.201.49.90,

Website: bucharestairports.ro

Facebook: Bucharest Airports