Un urs a ucis un bărbat aflat la pescuit, în localitatea Odrihei, din judeţul Mureş

Un urs a ucis un bărbat aflat la pescuit, în localitatea Odrihei, din judeţul Mureş. Se pare că animalul a mai fost văzut, în ultimele zile, în zonă. Autorităţile locale i-au avertizat pe săteni să se pună la adăpost, după cum transmite corespondenta noastră, Marcela German.
Reporter: „Rog locuitorii comunei să fie precauți, nu lăsați copiii nesupravegheați la pescuit și pe hotare” – acesta este mesajul pe care l-a strigat în portavoce primarul comunei Suplacu, Szakács Béla, după ce un urs a atacat și a ucis un pescar de 61 de ani, care se afla pe malul Târnavei. Incidentul a avut loc la Odrihei, pe raza comunei Coroisânmărtin.
-: Nimeni nu poate să ne spună exact cum s-a întâmplat, fiindcă omul e mort. Lumea a fost anunțată să nu mai iasă pe câmp, vânătorii umblă prin zonă să îl îndepărteze cât se poate de localități.
Mircea Dușa, prefect județul Mureș: Se fac cercetări la fața locului. De asemenea, am solicitat Gărzii Forestiere și Agenției de Mediu să se deplaseze în zonă, împreună cu gestionarii fondurilor de vânătoare și cu primarii să ia măsuri de îndepărtare a animalelor sălbatice, să atragă atenția încă o dată că este necesar să se modifice Legea vânătorii, adică să se reintroducă planul de recoltare la urs, având în vedere că efectivele au crescut foarte mult.
Reporter: În ultimele zile, mai multe gospodării din Mureș au fost atacate de urși, care au ucis porci. Anul trecut, o femeie din Mureș a rămas fără picior, după ce a fost atacată de urs. Autoritățile susțin că în județ există cu aproape 1.000 de urși mai mulți decât efectivul optim.
Reporter: În ultimele zile, mai multe gospodării din Mureș au fost atacate de urși, care au ucis porci. Nu au fost însă oameni afectați, până aseară. Anul trecut o femeie din Mureș a rămas fără picior, după ce a fost atacată de urs. Autoritățile susțin că în județ există cu aproape 1.000 de urși mai mulți decât efectivul optim./fdoman/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 octombrie)