Ozonoterapia, o speranţă în tratarea bolilor grave

În România există peste 400 de medici care practică ozonoterapia, cu ajutorul căreia se tratează inclusiv pacienții care au cancer, boli cardiovasculare, de ficat, alergii ori diabet. Dezvoltată în țara noastră doar în ultimii 15 ani, terapia cu ozon funcționează împotriva stresului, oboselii fizice și psihice.
Odată cu activarea celulelor albe și roșii oamenii se simt întineriți, spun medicii din domeniu, care au participat marţi la Brașov la o conferință despre aplicațiile ozonoterapiei în medicină. Evenimentul este organizat sub patronajul Societății Știintifice Române de Oxigen-OzonoTerapie.
Emilia Comsa, medic primar de familie și medic rezident medicina fizică şi recuperare: „Ozonul, spun medicii, reduce insomniile, ajută memoria, mărește masa musculară, menține nivelul colesterolului la limite normale, întărește oasele și sistemul imunitar, ajută la curățarea pielii și mărește elesticitatea ei”. Ozonul se administrează intravenos, în muşchi sau sub piele, prin inflitrații. O ședință de ozonoterapie poate costă între 100 şi 200 de lei./oavram/vdraguta
(RADIO TÂRGU-MUREŞ – 16 octombrie)