România poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană

România poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, situaţie care va oferi securitate şi independenţă. Declaraţia a fost făcută, la Ploieşti, de către ministrul de externe în exerciţiu, Ramona Mănescu. Ea a fost prezentă la un summit pe teme energetice. Ramona Mănescu a precizat că România apreciază susţinerea Statelor Unite în cadrul „Iniţiativei celor Trei Mări”, care sprijină obiective ambiţioase şi posibilitatea unor investiţii în regiune.
Ramona Mănescu: Cred că rolul regional al României în securitate energetică abia începe să fie scris. Şi spun asta gândidu-mă şi la faptul că, din punct de vedere al rezervelor exploatabile şi ţinând cont că Olanda a şi anunţat că va închide complet exploatarea de la Groningen până în 2025, corelat cu faptul că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, România poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, aşa cum spune Eurostatul.
Realizator: O temă dezbătută la Aspen Energy Summit 2019 a vizat şi resursele energetice ale României, care în opinia participanţilor au potenţialul de a creşte prosperitatea ţării şi de a consolida securitatea energetică a Europei./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 octombrie