Fostul ministru de externe Mircea Geoană a preluat oficial, joi, funcţia de secretar general adjunct al NATO

Fostul ministru de externe, şi fostul ambasador la Washinghton, Mircea Geoană, este noul secretar general adjunct al NATO. El a preluat oficial funcţia ieri, cea mai înaltă poziţie deţinută până acum de un român, şi chiar de un reprezentant al Europei Centrale şi de Est în organizaţia internaţională. Este o recunoaştere a faptului ca România joaca de 15 ani un rol important în Alianţa Nord-Atlantică, a spus aseară Mircea Geoană la Digi24.
Mircea Geoană: De fiecare dată când am avut o şansă să evadăm de la periferia Europei către inima Europei am făcut-o. Iată că cel puţin instituţional, cel puţin formal, cel puţin cu un reprezentant la nivel foarte înalt România face un pas, cred eu, decisiv către ancorarea, sper eu, în dialogul întregii noastre viitoare existenţe, în familia ţărilor libere, democratice şi prospere.
Realizator: Preluarea funcţiei a fost salutată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. El a postat pe Twitter un mesaj de bun venit pentru noul său adjunct, în care a spus că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună cu Mircea Geoană pentru a consolida şi mai mult alianţa./ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 octombrie)