Transportoarele blindate Piranha 5 vor ajunge la Armata Română la începutul anului viitor. Este noul termen propus chiar de firma americană care le produce, iar pentru întârzierea de până acum concernul General Dynamics a achitat Ministerului Apărării penalităţi de peste opt milioane de euro. Radu Dobriţoiu a obţinut informaţii despre acest subiect de la şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă:
Reporter: Primele transportoare blindate Piranha 5 vor fi livrate Armatei României anul viitor în ianuarie, cu o întărziere de aproximativ un an faţă de contractul iniţial. Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a declarat că noul termen a fost propus chiar de firma americană.
Nicolae Ciucă: Am avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei General Dynamics Europa şi au venit cu un masterplan prin care au garantat că în luna ianuarie vom avea primul lot de transportoare şi nu mai târziu de finele lunii februarie va fi finalizat procesul de recepţie cantitativă la primna unitate destinată să aibă în dotare aceste maşini de luptă.
Reporter: În conformitate cu prevederile din contract, firma americană a achitat deja Ministerului Apărării Naţionale penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro pentru întârzieri./lazard/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 octombrie)