Premierul desemnat Ludovic Orban va finaliza în această săptămână componenţa noului executiv

Premierul desemnat Ludovic Orban va finaliza în această săptămână componenţa noului executiv și programul de guvernare și susține că nu vede niciun motiv real pentru ca partenerii de la moțiunea de cenzură să nu voteze învestirea cabinetului. El și-a exprimat încrederea că săptămâna viitoare, cel mai târziu miercuri, să aibă loc votul în plenul parlamentului.

Ludovic Orban: Privesc cu încredere şi cu optimism următoarele discuţii şi sunt convins că vom reuși să obţinem o majoritate care să permită învestirea cât mai rapidă a Guvernului. Vom depune lista Guvernului și programul de guvernare în termenul constituțional stabilit și de asemenea vom propune un calendar cât mai rapid pentru învestirea Guvernului astfel încât săptămâna viitoare, luni, marți, cel târziu miercuri, să aibă loc votul de învestitură în plenul Parlamentului astfel încât să putem să dăm României guvernul de care are nevoie astăzi.

Realizator: La această oră premierul desemnat are o serie de întâlniri cu organizații neguvernamentale, sindicate și reprezentanți ai mediului universitar, urmând ca mâine și poimâine să reia negocierile cu partidele politice parlamentare, ne-au transmis redactorii noștri./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 octombrie