Fostul ministru al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cere amânarea audierii sale în dosarul Colectiv

Fostul ministru al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut amânarea audierii sale în dosarul Colectiv, din motive personale. El fusese chemat la Parchet la solicitarea avocatului părţilor vătămate, adică al victimelor sau rudelor celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost rănite acum patru ani în clubul bucureştean. Fostul ministru este acuzat că a întârziat transferul răniţilor în spitalele din afara ţării, pentru tratament.
Reporterul RRA Diana Surdu aminteşte că dosarul Colectiv a ajuns la Parchetul General în urmă cu trei ani, după ce familiile şi prietenii victimelor din club au acuzat autorităţile care au coordonat intervenţia după incendiu de neglijenţă şi ucidere din culpă. Ieri a fost audiat timp de patru ore şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a refuzat să dea declaraţii. Atât Arafat cât şi Băniciou au fost citaţi în calitate de martori.
Amintim că 65 de oameni au murit după incendiu, mulţi dintre ei după ce s-au infectat în spitalele în care erau trataţi. /cmorozanu/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 octombrie)