Prima medalie de aur a sportivilor militari la competiția mondială de la Wuhan

România a câștigat prima medalie de aur la Jocurile Mondiale Militare din China. Astfel, Alin Firfirică a câștigat medalia de aur la aruncarea discului, cu 63,88 metri, învingându-i pe rușii Khudiakov Aleksei – cu 61,64 metri, și Butenko Viktor – cu 59,65 metri.

            Luptele au adus cea de-a 4-a medalie de argint, prin Suzana Georgiana Șeicariu, care a ajuns în finala categoriei 53 kg la lupte libere, însă nu a reușit s-o învingă pe luptătoarea coreeană Yon Jo Hwa.

La box, categoria 54-57 kg Nechita Claudia va juca în semifinală cu rusoaica Sagataeva Saiana, după ce a reușit s-o învingă cu 4-1 pe luptătoarea din Kazahstan Kukhta Vladislava.

Buhaniuc Adrian l-a învins cu 5-0 pe boxerul din Luxemburg Erpelding Michel și urmează să boxeze astăzi în sferturi cu Yagubov Ismayil, din Azerbaijan.

La înot, pe distanța de 200 m, Gâdea Claudia s-a clasat pe poziția a 6-a.

            La atletism, Laurențiu Șerban s-a clasat pe poziția a 5-a, iar Ghelber Perie Bianca a obținut locul 6 la proba de aruncare a ciocanului.

Pentatlonul militar a continuat cu proba de înot cu obstacole pe distanța de 50 de metri, pe care sportivii români au încheiat-o cu succes, urmând ca astăyi să ia startul în proba de alergare pe distanța de 8 km în teren variat.