A scăzut numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie este în scădere uşoară în primele nouă luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Statistica arată o scădere de 2-3 procente la toţi indicatorii, însă România este departe de obiectivul asumat pentru anul 2020, atunci când şi-a propus să înregistreze o reducere cu 50% faţă de anul 2010. Chestorul Florentin Brăcea, şeful Poliţiei Rutiere din România, a declarat pentru Radio România Actualităţi.

Florentin Brăcea: Avem un număr de 6027 de accidente rutiere grave, cu 144 mai puțin, deci o scădere de 2%. 1.284 de persoane decedate, cu un procent de 3% și minus 170 de persoane rănite grav, un procent de -3% dintr-un total de 5.745 de persoane rănite grav.

Realizator: Cele mai multe accidente de circulţie se înregistrează în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Iaşi, Mureş şi Prahova. În topul celor mai periculoase drumuri naţionale se află DN1 Bucureşti-Oradea, iar cauzele cel mai des întâlnite sunt: traversarea neregulamentară a pietonilor şi viteza excesivă, ne-a transmis reporterul nostru Alexandru Lancuzov./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 octombrie