Voluntarii Crucii Roșii Române asistă persoanele ce vor veni în pelerinaj la moaștele Sf. Dimitrie

București, 24 octombrie 2019: În perioada 25 – 28 octombrie a.c. Crucea Roșie Română acordă asistență pelerinilor din toată țara ce vor veni la Patriarhia Română să cinstească Moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov – ocrotitorul Bucureștiului.

Pe Dealul Mitropoliei va fi amplasat un cort de Cruce Roșie dotat cu paturi, saci de dormit, mese, scaune și truse de prim ajutor. Peste 100 de voluntari și angajați ai Crucii Roșii Române vor asigura asistența permanentă pe toată durata pelerinajului și vor distribui apă și ceai cald atât pentru pelerini cât și pentru toți reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea evenimentului.

Crucea Roşie Română sfătuieşte zecile de mii de credincioşi care vor veni în pelerinaj la moaștele Sf. Dimitrie în perioada 25 – 28 octombrie să evite situaţiile ce pot deveni periculoase pentru sănătatea lor, să se alimenteze și hidrateze suficient, iar dacă urmează un tratament să aibă la îndemână medicamentele prescrise. De asemenea, pe timpul nopții, din cauza temperaturilor scăzute, pelerinii sunt rugaţi să se îmbrace corespunzător.

Persoane de contact: Iulian Bobîrnea, tel: 0745.383.188, email: iulian.bobirnea@crucearosie.ro

RADOR – 25 octombrie