Protest al locuitorilor din zona Prelungirea Ghencea

Locuitorii din zona Prelungirea Ghencea, din Capitală, au protestat astăzi, din nou, faţă de ritmul foarte lent al lucrărilor pentru lărgirea străzii şi pentru Pasajul Domneşti. În opinia lor, ultima soluţie cu privire la urgentarea lucrărilor o constituie acţionarea în instanţă a autorităţilor publice locale. Reporterul RRA, Adriana Turea, a stat de vorbă cu unii dintre cei nemulţumiţi:

-: Proiecte care sunt începute pe hârtie. Încă din 2006 şi până anul acesta nu se lucra absolut nimic. Anul acesta au început ceva demolări, expropieri şi la Strada Braşov şi la Pasajul Domneşti, dar lucrările se desfăşoară într-un ritm foarte lent. De exemplu, astăzi nu lucrează nimeni pe niciunul dintre două şantiere.

-: Acum opt ani, când m-am mutat aici, făceam de la Cartierul Latin, care este undeva la 2 km de aici până în Preciziei, undeva la şapte minute. Acum, acelaşi drum îl facem dimineaţă, la ora de vârf, undeva la o oră.

-: Din păcate, suntem consideraţi aşa, la marginea Sectorului 6. Nu nu mai bagă nimeni în seamă, nu se mai face nimic. Este foarte important ca noi oamenii, locuitorii, să protestăm, să ne cunoaştem drepturile şi să reacţionăm la indiferenţa autorităţilor care nu fac nimic decât la presiune. Au spus că sunt pentru expropieri bani, dar expropierile s-au făcut doar până la Râul Doamnei. Dacă lucrezi în ritmul ăsta, păi nici în zece ani nu se fac expropierile, ori ei spun că în doi ani de zile, gata, avem lărgirea.

Realizator: Prin acţiunea de astăzi, locuitorii au dorit, de asemenea, să atragă atenţia Primariei Capitalei şi Poliţiei Rutiere asupra pericolului permanent în care se circulă de 13 ani în această zonă, în care continuă să se construiască ansambluri rezidenţiale de blocuri şi case./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 octombrie