Ora de teatru radiofonic, în şcoli

Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) propune elevilor din şcolile gimnaziale o altfel de oră, şi anume, ora de teatru radiofonic.

De această dată, Ora de teatru radiofonic în şcoli va avea loc marţi, 29 octombrie, la Şcoala Gimnazială Numărul 24, începând cu ora 13:00, invitată fiind actriţa Annemary Ziegler.

Proiectul se desfăşoară pe parcursul anului calendaristic 2019 în şcoli generale din Bucureşti, selecţionate de către ISMB. În fiecare dintre aceste şcoli, echipa proiectului, împreună cu un actor, organizează o audiţie la care elevii pot asculta Mituri şi Legende – Zeii din Olimp, scenariu radiofonic de Sanda Socoliuc, regia artistică Vasile Manta. După o scurtă prezentare a piesei de teatru, actorul invitat relatează câteva dintre particularităţile teatrului radiofonic dar şi câteva dintre experienţele sale personale din timpul înregistrărilor. Audiţia piesei este urmată de o scurtă dezbatere pe seama conţinutului acesteia, moderată de către coordonatorul proiectului, Manuella Popescu, după care se desfăşoară un mini-concurs dotat cu premii promoţionale Radio România.

Obiectivul principal al Proiectului îl constituie atât îmbogăţirea nivelului de cultură generală a elevilor, prin audierea unor piese de teatru din fonoteca de aur, cât şi sprijinirea procesului de învăţământ, prin selectarea acelor piese de teatru care se află în programa de învăţământ.

Promovarea evenimentului se face prin postarea de afişe în şcoli, dar şi pe site-urile şcolilor şi cel al Teatrului Naţional Radiofonic – tnr.srr.ro.