Continuă audierile pentru miniştrii care ar urma să facă parte din guvernul condus de liderul PNL, Ludovic Orban

Este a doua zi de audieri pentru miniştrii care ar urma să facă parte din guvernul condus de liderul PNL, Ludovic Orban. Ieri, cu excepţia celui propus la Finanţe, toţi au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate. Redactorul RRA, Oana Bâlă, prefaţează audierile de azi:

Reporter: Primul candidat audiat astăzi va fi Ionuţ Stroe, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, urmează de la ora 10:00, Monica Anisie, pentru portofoliul Educaţiei şi Cercetării. Vor mai fi audiaţi Virgil Daniel Popescu, candidat pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dar şi Ion Ştefan, pentru portofoliul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

De la ora 13:00 va fi audiat Bogdan Aurescu, care este propus ministru de Externe în guvernul Orban, funcţie pe care a mai deţinut-o şi în trecut şi Cătălin Predoiu a mai fost ministru al Justiţiei şi va fi audiat pentru această funcţie, la ora 17:00. La aceeaşi oră va fi supus audierilor Lucian Bode, care a fost ministru al Economiei într-un guvern trecut, iar acum este propus ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Avizele comisiilor de specialitate din Parlament sunt consultative, iar votul de învestitură urmează să aibă loc luni, 4 noiembrie./cmorozanu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 octombrie