Mesajul Preşedintelui Director General al SRR, Georgică Severin, la aniversarea Radioului Naţional

Cu prilejul aniversării Radio România, Preşedintele director general al societăţii, Georgică Severin, a adresat un mesaj pe care îl redăm în continuare:

„Sărbătorim împreună pe 1 Noiembrie Ziua Radioului, ziua de suflet a tuturor celor care şi-au consacrat viaţa slujirii Radioului Naţional. Se împlinesc 91 de ani de serviciu public de radiodifuziune în România, 91 de ani de muncă şi sacrificii, dar şi de satisfacţii în opera de construcţie consecventă a capitalului de încredere de care se bucură astăzi Radio România.

Fie că vorbim despre informarea promptă cu evenimentele zilei, despre emisiunile de diseminare a culturii, de transpunerea regizorală a unor piese din dramaturgia naţională şi universală, de concertele corurilor şi orchestrelor radio, această muncă neobosită a fost întotdeauna întemeiată pe profesionalism şi pe respectul faţă de ascultători. Chiar dacă profesionalismul şi dedicarea lor nu au putut fi întotdeauna remunerate pe măsură, chiar dacă au traversat, împreună cu instituţia, momente de cumpănă şi chiar dacă, uneori, activitatea lor a fost denigrată în mod tendenţios, jurnaliştii, tehnicienii şi toţi ceilalţi angajaţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune nu au abdicat niciodată de la misiunea slujirii interesului public.

Mărturie în acest sens stau şi abordarea cu succes a evenimentelor şi provocărilor ultimului an, începând cu reflectarea cu obiectivitate a exercitării mandatului României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, continuând cu derularea campaniei pentru alegerile europarlamentare, cu implicarea substanţială în organizarea şi desfăşurarea Festivalului „George Enescu” şi terminând cu reflectarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, aflată în aceste zile în plină desfăşurare.

Sunt convins că şi provocările din perioada următoare, dintre care aş menţiona organizarea târgului de carte Gaudeamus într-un nou spaţiu, precum şi trecerea la emisia digitală, vor găsi în Radio România acelaşi colectiv de profesionişti desăvârşiţi.

Dragi colegi,
Cu această convingere, vă urez, de Ziua Radioului, sănătate, putere de muncă şi noi satisfacţii în munca de zi cu zi pentru îndeplinirea misiunii publice cu care aţi fost învestiţi.

Gândul şi urările mele se îndreaptă astăzi către toţi angajaţii Societăţii Române de Radiodifuziune, indiferent de locul de muncă, în faţa microfonului, la pupitrul tehnic, în birouri şi redacţii, din Bucureşti sau din studiourile teritoriale. O menţiune aparte pentru colegii din Republica Moldova, alături de care am aniversat recent 80 de ani de la inaugurarea Radio Basarabia, primul post de radio din spaţiul cuprins între Prut şi Nistru, a cărui activitate este continuată astăzi de Radio Chişinău.

Sper ca anul viitor pe vremea aceasta Ziua Radioului să fi fost deja consacrată prin lege ca sărbătoare naţională. La mulţi ani!”.

RADOR – 31 octombrie