Evenimente cu ocazia Zilei Radioului

Un concert-eveniment a avut loc în această seară la Sala Radio, cu Rahmaninov şi Camille Saint-Saëns în program. Orchestra Naţională Radio a concertat sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu şi cu participarea pianistului Horia Mihail.

În foaierul Sălii Radio, a fost vernisată astăzi şi expoziţia „Afganistan: Chipuri ale războiului”, realizată de corespondentul Radio România Actualităţi Ilie Pintea. Experienţele sale pe teren ilustrate în fotografii, au fost explicate chiar de autor:

Ilie Pintea: E o expoziție despre oameni în primul rând, despre faptul că războiul poate avea atât de multe chipuri, de la cel al copilului, până la militarii surprinși în momentele lor de respiro, nu doar în cele de acțiune. Această expoziției este dedicată lui Mădălin Stoica, pe care o să îl vedeți chiar la intrare, sublocotenent în Batalionul 280 infanterie pe care am avut onoarea să îl cunosc. Aceasta este ultima lui fotografie. Din păcate, el și-a pierdut viața la 10 zile după ce m-am întors eu în țară și pentru că nu a fost doar un nume într-un comunicat de presă, ci un om alături de care am trăit clipe de neuitat în deșertul afgan, am vrut să îi dedic această expoziţie.

Realizator: Expoziţia fotografică „Afganistan: Chipuri ale războiului, de Ilie Pintea poate fi vizitată în foaierul Sălii Radio până pe 5 noiembrie./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 noiembrie