În Israel, liderul partidului Albastru Alb, Benny Gantz, avertizează că ţara poate ajunge la noi alegeri legislative

În Israel, liderul partidului de centru Albastru Alb, Benny Gantz, desemnat cu formarea noului guvern după eşecul lui Benjamin Netanyahu, avertizează că se poate ajunge la noi alegeri legislative. Benny Gantz l-a acuzat pe Netanyahu că vrea să continue să guverneze cu toate că asupra lui planează un act de acuzare pentru corupţie. Dragoş Ciocârlan relatează.

Reporter: Liderul formațiunii de centru Albastru Alb, Benny Gantz, reafirmă că e hotărât să formeze un guvern extins de uniune liberal. El a declarat că există două opțiuni: formarea unui guvern de uniune națională sau noi alegeri. Benjamin Netanyahu nu a reușit să formeze un guvern în urma celor două serii de alegeri legislative, din aprilie și respectiv septembrie. Gantz l-a criticat pe Netanyahu că încearcă să guverneze cu un act de acuzare care planează asupra lui și pentru atacurile la adresa sistemului judiciar, a poliției și a presei.

Unele partide au refuzat să discute despre formarea unei noi coaliții și există riscul celei de-a treia serii de alegeri legislative, a avertizat Benny Gantz. Liderul Albastru Alb și-a exprimat speranța că ar putea câștiga încă o dată scrutinul, care ar putea avea loc peste câteva luni./mnecula/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 noiembrie