Braţul unei macarale s-a prăbuşit peste o maşină, în centrul capitalei

Braţul unei macarale s-a prăbuşit în această dimineaţă peste o maşină, în centrul capitalei. Patru persoane se aflau în autovehicul, iar una dintre ele a a rămas prinsă între fiare, în stare de semiconştienţă. Ne-a oferit detalii cu puţin timp în urmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Daniel Vasile: „În strada Matei Millo un braț al unei macarale s-a prăbușit peste un autoturism în care se aflau mai mulți participanți. Din ceea ce au găsit salvatorii la fața locului, un bărbat era încarcerat în autoturism, în imposibilitatea de a ieși, în stare de semi-conștiență. S-a procedat la acordarea primului ajutor, concomitent cu începerea acțiunilor de descarcerare a acestuia, mă refer aici la tăierea plafonului și la ridicarea brațului de macara. În acest moment, după evaluarea care a fost realizată la fața locului, sunt în total patru persoane rănite, trei în afara oricărui pericol, potrivit analizei preliminare, iar cea de-a patra prezintă mai multe leziuni ca urmare a prăbușirii brațului de macara peste plafonul autoturismului”.

Cu puţin timp în urmă persoana prinsă în maşină a fost descarcerată şi este în drum spre spital. Până în acest moment nu se cunosc cauzele accidentului – ne-au mai declarat reprezentanţii Inspctoratului pentru Situaţii de Urgenţă./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 noiembrie)

*

Realizator: Braţul unei macarale s-a prăbuşit în această dimineaţă peste o maşină aflată în mers, în centrul capitalei. Patru persoane se aflau în autovehicul, iar una a rămas prinsă între fiare. Între timp a fost descarcerată şi dusă la spital, în stare gravă. Operaţiunea de salvare a fost una atipică, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.
Daniel Vasile: Autoturismul se afla în deplasare și interiorul acestui autoturism se găseau patru bărbați. Trei dintre aceștia au reușit să iasă din autoturism imediat după producerea evenimentului, cel de-al patrulea a rămas blocat, încarcerat în autoturism, iar starea acestuia era destul de gravă.
Reporter: Ne puteți spune cât de avariată este maşina în cauză?
Daniel Vasile: Autoturismul a fost distrus la partea superioară, având în vedere că macaraua, braţul a căzut peste plafon şi ulterior pentru extragerea bărbatului a fost necesară efectuarea unor tăieri ale plafonului de către echipajele de descarcerare.
Reporter: Din informațiile pe care le aveți, viața celei de-a patra persoane, prinsă în mașină, este cumva pusă în pericol?
Daniel Vasile: Starea bărbatului care a fost încarcerat este una foarte gravă. A fost transportat în stare de inconștiență, intubat către Spitalul Universitar, unde în mod cert vor urma mai multe investigații suplimentare.
Reporter: A fost o operațiune dificilă? V-aţi mai confruntat cu astfel de situații?
Daniel Vasile: Este o situaţie cu care ne confruntăm foarte rar, având în vedere faptul că în precedentele acțiuni pe care le-am mai avut de această natură cauză era determinată cumva de fenomenele meteo. În cazul de față nu a fost vorba de așa ceva. Brațul macaralei s-a prăbușit pe întreaga lungime a carosabilului și putem spune în condițiile date că este o intervenție atipică și care comportă anumite riscuri suplimentare.
Realizator: Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în dialog cu Ciprian Sasu./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 noiembrie)