Dmitri Medvedev a propus consolidarea cooperării dintre serviciile secrete din cadrul OCS în combaterea terorismului

În cadrul reuniunii șefilor de guvern din statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai, OCS, desfăşurată la Tașkent, capitala Uzbekistanului, premierul rus, Dmitri Medvedev, a adresat un apel, prin care a specificat necesitatea consolidării cooperării serviciilor speciale secrete din cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai privind combaterea terorismului.
„Terorismul internațional a lansat o provocare întregii lumi civilizate. Pentru a lupta împotriva ideilor extremiste şi pentru a combate ideologia teroristă, în special în acele state în care există probleme de genul aceasta, ar trebui să consolidăm cooperarea, ea să devină una mult mai intensă, între forţele de interne şi serviciile speciale ale OCS”, a declarat Dmitri Medvedev, citat de Agenţia de presă INTERFAX.
Ministerul rus de Externe a anunţat că va admite o creștere a schimbului de informații cu Interpol, OSCE și NATO cu privire la combaterea terorismului. În luna septembrie, liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, a propus crearea unui front internațional antiterorist pe baza organizaţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Oorganizaţiei pentru Securitate şi Cooperare Europeană (OSCE), Uniunea Europeană (UE), Comunitatea Statelor Independente (CSI), Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) și Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB)./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 2 noiembrie)