Filmul „Maria, Regina României” va fi proiectat în cinematografele din România

În cinematografele din România vor fi proiectate, începând de vineri, la difuzare a pelicula „Maria, Regina României”, în regia lui Alexis Sweet Cahill. Bazat pe fapte reale, filmul redă un moment istoric crucial din anul 1919 – Conferința de Pace de la Paris. Filmările au avut loc la noi și în Franța. Distribuția este internațională, iar rolul Reginei Maria a fost interpretată de Roxana Lupu. Colega noastră, Ianna Ioniță, a stat de vorbă cu Denise Theodoru, co-scenarista producție.
Reporter: Ianna Ioniţă – Filmările au avut loc în România şi în Franța și au fost recreate zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendôme așa cum arătau în 1919. Coscenarist al filmului, colega noastră Denise Theodoru.
Denise Theodoru: „A fost un punct de pornire jurnalul Reginei Maria, dar cea mai puternică documentare am făcut-o în presa vremii, poate și pentru că eu sunt jurnalist și atunci am vrut să văd ce se întâmpla exact în presă și am constatat cu încântare că, deși nu erau mijloacele tehnologice de acum, știrile zburau cu o viteză formidabilă și ceea ce făcea Regina la Paris, să spunem, la orele 12:00, apărea în ziarele de seară la București. Filmul prezintă viața Reginei Maria de la sfârșitul lui ianuarie 1919 până la începutul lui mai, care a rămas emblematică pentru efortul diplomatic al Reginei Maria”. Roxana Lupu e actrița din rolul principal, Regina Maria, dar pe distribuție îi regăsim și pe Adrian Titieni au Șerban Pavlu./denisse/vdraguta

RADOR (8 noiembrie)