Dosar penal deschis de DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie confirmă că a redeschis un dosar penal de abuz în serviciu în care au fost reclamate nereguli săvârşite de funcţionari de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti privind plata unor lucrări la Spitalul Gomoiu.

Reporter: Mihaela Dragomir – În 2017, Direcţiei i-a fost declinat de o altă structură de Parchet un dosar penal ce avea ca obiect un raport întocmit de Corpul de Control al prim-ministrului, în urma verificărilor efectuate la Administraţia Spitalelor. Documentul respectiv făcea referire la aprobarea de către funcţionari din cadrul Administraţiei a plăţii unor lucrări şi servicii din cadrul proiectului „Extinderea-Modernizarea şi Echiparea Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu”, fără verificarea respectării prevederilor contractuale.

În 4 noiembrie DNA a infirmat soluţia de clasare şi a redeschis dosarul, considerând că nu au fost administrate probe. Săptămâna trecută, în presă a apărut un articol, în care o fostă directoare a Administraţiei Spitalelor, din subordinea Primăriei Capitalei, a acuzat faptul că a fost concediată după ce a redactat o plângere către DNA cu privire la neregulile de la Spitalul Gomoiu, plângere care nu a ajuns la procurori. În replică, Primăria Capitalei a infirmat acuzaţiile susţinând că cităm „situaţiile prezentate în articol nu s-au petrecut în mandatul de primar general al Gabrielei Firea”./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 noiembrie