O invenție de ultimă oră, rapid de preparat și destul de interesantă. Nu implică cuptorul! Fără altă prezentare…

Ingrediente:

2 cutii de lapte condensat de câte 375 grame

1 borcan cremă speculoos

4 linguri nuci măcinate

2 cutii de mascarpone de câte 250 grame

200 grame de ciocolată albă de menaj

3 linguri de zahăr pudră

1 praf de sare

100 grame de mix de alune, nuci și fructe uscate

Pentru stratul de bază: batem cu mixerul laptele condensat, amestecăm cu crema speculoos și la final introducem nucile măcinate și un praf de sare. Întindem amestecul pe fundul unui vas de sticlă și dăm la frigider.

Pentru stratul de deasupra: topim ciocolata la bain marie și apoi o amestecăm cu mixerul împreună cu crema mascarpone și zahărul pudră. Se întinde peste primul strat.

Deasupra punem mixul de fructe uscate. Atât!

Și poftă bună!

Daniela Sîrbu, RADOR