Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va organiza o dezbatere cu jurnalişti, politologi şi formatori de opinie

Preşedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidenţiale, anunţă că va organiza împreună cu echipa sa de campanie o dezbatere cu jurnalişti, politologi şi formatori de opinie, marţi, 18 noiembrie. El a explicat de ce refuză în continuare o dezbatere împreună cu contracandidata sa, preşedinta PSD, Viorica Dăncilă. Oana Bâlă este acum în direct, cu detalii. Bună seara, Oana!
Reporter: Bună seara! Președintele Klaus Iohannis a spus că nu acceptă o dezbatere cu contracandidata sa de la PSD, Viorica Dăncilă, pentru că este un fost premier dat jos prin moţiune de cenzură, un fost premier care a sprijinit încercările de acaparare a justiției, dar și o persoană activă în a face zid în fața unor persoane cu probleme penale și de a guverna împotriva românilor. Şeful statului a adăugat că nu acceptă o dezbatere cu o persoană care reprezintă tot ce e mai rău în politica ultimilor ani, în condițiile în care el îşi dorește o țară fără PSD în structurile de conducere și luptă pentru o Românie normală.
Klaus Iohannis: Doamna Dăncilă este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și acum, iată, în campanie electorală mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare respect de toată lumea, ca și cum până acum ar fi apărat democrația românească și pe români.
Reporter: Întrebat ce regrete are după primul mandat la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a afirmat că îi pare rău că nu s-a încheiat mai devreme guvernarea social-democrată, pentru că țara noastră a pierdut astfel oportunități importante. Cu toate acestea, şeful statului consideră că a reuşit să țină România pe linia euroatlantică.
Realizator: Mulțumim, Oana Bâlă! Dialogul preşedintelui cu jurnaliștii la sediul PNL continuă după mai bine de o oră./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 noiembrie