MAI a decis desecretizarea raportului privind intervenţia brutală a Jandarmeriei din 10 august 2018

MAI a desecretizat raportul privind intervenția autorităților la protestele de la 10 august 2018. Documentul a fost pus la dispoziția DIICOT care are în desfășurare o anchetă penală privind evenimentele din vara anului trecut.

Raportul este desecretizat, însă nu poate fi făcut public înainte de a fi încheiată ancheta. Decizia aparține DIICOT, după cum a precizat ministrul de interne, Marcel Vela, într-o declarație de presă:

Marcel Vela: Ministerul Afacerilor Interne a decis, conform legii, această declasificare. Mulțumesc instituțiilor care au fost operative în emiterea avizelor pentru declasificare. Tot astăzi am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde, așa cum știți, există un dosar penal. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi acum folosit în ancheta penală.

Reporter: Marcel Vela a refuzat să ofere orice detaliu din dosar, a ţinut însă să precizeze că instituțiile implicate în intervenția de la 10 august, inclusiv Jandarmeria, au fost de acord cu desecretizarea./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 noiembrie