Ambasadorul Statelor Unite, propus pentru România, Adrian Zuckerman, a primit confirmarea Senatului american

Ambasadorul Statelor Unite, propus pentru România, Adrian Zuckerman, a primit confirmarea Senatului american. Corespondentul RRA la Washington aminteşte că noul ambasador american a promis în timpul audierilor din Senat să sprijine lupta împotriva corupţiei şi independenţa judiciară, esenţiale pentru prosperitatea şi siguranţa României. Doina Saiciuc relatează.
Reporter: Cu 65 de voturi pentru și 30 împotrivă, Adrian Zuckerman a fost confirmat ca ambasador al SUA în România. Avocat în sectorul imobiliar în New York, Adrian Zuckerman a fost admis în Baroul din New York în 1984 și a fost, între altele, partener în firma internațională de avocatură Seyfarth Shaw și copreşedinte al Departamentului pentru Servicii Naționale Imobiliare și Corporații, în cadrul firmei Epstein Becker & Green din New York, firmă de avocatură specializată în domeniul imobiliar al muncii, al sistemului de îngrijire medicală și al afacerilor. Adrian Zuckerman a emigrat în SUA împreună cu părinții lui din România, la vârsta de 10 ani. Vorbește fluent limba română. În audierile de confirmare din 20 iunie, Adrian Zuckerman a spus, între altele, în Comisia pentru relații externe a Senatului:
Adrian Zuckerman: Cel mai puternic aspect al relației dintre SUA și România este cooperarea noastră militară.
Reporter: Subliniind că economia României a cunoscut una din cele mai rapide creșteri din Uniunea Europeană, Zuckerman a remarcat și faptul că România este bogată în resurse naturale.
Adrian Zuckerman: România este bogată în păduri, este bogată agricol în minerale, petrol, gaza naturale și alte resurse naturale. Recent, exploatări în Marea Neagră au relevat rezerve substanțiale de petrol și gaz, care au potențialul de a sprijini securitatea energetică a României și Europei. Voi oferi un sprijin continuu remarcabilelor eforturi anticorupție ale României. Lupta împotriva corupției și susținerea independenței judiciare sunt vitale pentru prosperitatea și securitatea României./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 noiembrie