Locatarii evacuaţi din blocurile din Timişoara se pot întoarce în locuinţe

Locatarii evacuaţi din blocurile din Timişoara în care, pentru deratizare, s-a folosit un insecticid care poate provoca moartea, se vor putea întoarce în locuinţe. Cele mai noi măsurători, făcute astăzi, de specialiştii Ministerului Apărării arată că în imobile nu mai există depăşiri ale indicatorilor de substanţe toxice.

În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că locuitorii blocurilor de pe străzile Vaida Voievod şi Mioriţa numărul 4 pot intra în apartamente, încă din această seară. În schimb, locatarii imobilului cu 200 de apartamente, de pe strada Mioriţa numărul 8 – în care au murit trei persoane – vor putea reveni acasă, doar după igienizarea întregului imobil.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, măsurătorile experţilor de la Ministerul Apărării, care au fost la Timişoara, cu un laborator mobil ultraperformant, au confirmat analizele făcute de cei de la ISU şi de echipa Ministerului Sănătăţii, care zilele trecute nu au mai detectat substanţe periculoase în spaţiile afectate – ne-a transmis corespondenta noastră Alina Bujancă./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 noiembrie