Interes deosebit pentru Târgul Gaudeamus, organizat de Radio România, la complexul Romexpo. Deși vremea e urâtă în București, numeroși iubitor de carţi sunt la târg – ne-au transmisă reporterii noștri – iar spațiile dintre standuri, deși mai largi la ediția din acest an, sunt pline de vizitatori. Printre ei, astăzi, premierul Ludovic Orban, care a participat la lansarea unui volum cu discursurile marelui om politic liberal Ion I. C. Brătianu.
Cu puțin timp în urmă Editura Casa Radio a lansat audio-bookul „Urechea vobitoare”, care conţine poeme rostite de autor, poetul optzecist Ion Stratan, decedat în urmă cu 14 ani, dar şi de scriitorul Călin Andrei Mihăilescu, cel care a îngrijit ediţia:
Călin Andrei Mihăilescu: Am avut înregistrări la Casa Radio, mă rog, la radioul Cultural, între ’92 şi ’97. Am reuşit să salvăm cam 50 de texte de ale lui citite. Este un document important. Nino Stratan este un poet care trebuie, într-adevăr, recuperat şi cunoscut mult mai bine, unul din corifeii generaţiei ’80. Era un om de un imens umor şi un adevărat suferind care împletea tragedia şi umorul într-o formă unică./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 noiembrie)