Târgul de carte Gaudeamus

Este ultima zi a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România la Romexpo, în Capitală. Ediţia din acest an, cea de-a 26-a, este dedicată aniversării a trei decenii de la Revoluţia din decembrie 1989. Aproape o sută de evenimente au loc astăzi. S-a uitat pe program redactorul nostru, Mihaela Helmis.

Reporter: Astăzi, la ora 17:00, vom afla care sunt laureații și premianții acestei ediții în care interesul pentru carte, în general, și pentru noutăți, în special, s-a manifestat la cote impresionante, așa cum spunea ieri, după ce şi-a lansat cartea de poezie, Mircea Dinescu.

Mircea Dinescu: A fost un amestec așa, de oameni în vârstă, de copii. În fond, e o terapie. Numai dacă treci prin atâtea locuri unde vezi cărţi, jucării, ciocolată, aş zice că acum a avut loc târgul ăla de Crăciun, pe bază de carte.

Reporter: Între cei ce se vor afla azi la Gaudeamus, ca autor sau susținători ai noilor apariții editoriale, vor fi academicianul Constantin Ionescu Târgoviște, vorbind despre insulină, dar și academicianul Răzvan Theodorescu, la reeditarea unora dintre cărțile sale; Stelian Tănase sau Marilena Rotaru, în calitate de scriitori. Iar la Editura ‘Casa Radio’ se lansează audio book-ul memorialistic „A fost odată comunism”, coordonat de istoricul Georgeta Filitti./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 noiembrie